Kolej Tunku Kurshiah – Lawat Kak Cik

9 03 2009

tempat : kolej tunku kurshiah, negeri 9
sebab : lawat kak cik
cuaca : panas berdenting

haaaiiii…lame betul tak menulis. hari ni, aku pergi lawat sepupu aku yang baru saja form 1 kat kolej tunku kurshiah. sekolah berasrama penuh yang terletak di dalam hutan kot?hahaha…memang agak pendalaman dan mengambil masa dalam 5-10 minit untuk pergi ke pekan(naik motokar).

pergi ke sana agak serabut pada mulanya sebab kebanyakan jalan sudah berubah dan abah teragak2 untuk masuk ke simpang sebab mmg dah lame sangat abah x pergi negeri9.

tapi, agak syok gak sebab dapat tiba ngan selamat.

ok, time jumpa kak cik;

aku tgk, dia makin kurus…pipi dah susut cikit. haih…agaknye lauk kat dining hall x sedap kot. hahaha…tapi xpe la…nasib tadi pagi mak wat kan karipap utk kakcik(aku tolong potong kentang ok) . sonok dapat jumpa kakcik tadi, tgk macam mana dia dok kat asrama penuh dan berjauhan dgn keluarga.

agak cool dan sempoi kakcik tu. tabah je xde ape2…aku tanya die;
“kak cik ade nangis2 x?”
acik jawab, “tak de pon.” sabil minum air sirap bandung dia.

mmg steady budak kecik ni. nak je aku cubit2 pipi die macam aku biase dok wat kat uma mak ucu. tapi cian plak kat kak cik ni sebab time dok minum tu ade budak2 lain gak…hahaha…geram!

anyway, harap kakcik blaja la betul2 kat situ k. nanti abang cuti blk johor,acik ade, abang belanja kepci ok!hahaha…


Tindakan

Information

2 responses

12 10 2009
alia98

hai..
kakak alia pon ade skola kat situ..
dier skrang f0rm 3 …

6 02 2010
ruzlin

bestnye g tkc.teringat zaman kecik2 kat sana.specially mahsuri.study hard

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: