Dramatik effect

30 06 2008

ok…sekarang ni,hendrastar nak ajar cara edit gambar cuma perlu 3 step je…simple dan sempoi…

jom kite same2 saksikan…

step 1:

-buka gambar menggunakan adobe photoshop (i’m using CS2)

-duplicate image seperti cara dibawah…atau lebih mudah tekan Ctrl+J

step 2:

-berikan effect hitam dan putih kat gambar tersebut

-caranya gi kat image > adjustment > gradient map(ini utk cs2)

-kalau yg cs3,mmg dah ade setting black & white kat adjustment

step 3:

-selepas kamu berikan effect black & white, tukarkan blend mode die kepada multiply.

SIAP~!!

Selepas

Sebelum

Amacam…senang kan??semudah 1 2 3~…hehe…so,cuba la prektis effect ni…kalau macam hasil gambar die gelap,korang boleh main2 ngan level gambar tu kepada lebih terang cikit okeh…

Selamat Mencuba~


Tindakan

Information

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: