Cinta Tiga Segi…al-fatihah kepada arwah Hazwan

6 04 2008

Arwah Hazwan ni bercinta dengan seorang gadis. Sedang asyik mereka bercinta, Ex-boyfriend gadis tersebut telah merayu untuk kembali kepada gadis tu. Si gadis ni jadi serba-salah and of coz, dah tentu dia masih ada rasa sayang pada ex-boyfriend dia tu. So si gadis ni buat keputusan untuk memilih lelaki tersebut dan meninggalkan Hazwan. Dek kerana rasa frust (ini dinamakan cinta sejati), Hazwan sanggup membunuh lelaki tersebut dan dia turut membunuh ex-girlfriend dia tu. How sad. Sanggup membunuh kerana cinta. How damn’nya menjadi seorang gadis yang buta menilai cinta seorang lelaki seperti Hazwan. Ya, Cinta sejati seorang lelaki. Lelaki yang sebenar. Hazwan telah dijatuhkan hukuman gantung sampai mati. Semasa di penjara, sehari sebelum dia digantung, pegawai penjara bertanya ape permintaan terakhir sebelum mati. Hazwan hanya mahukan sebuah gitar dan pita rakaman untuk merakamkan lagu perangkap cinta ini dan dia suruh pegawai penjara tu untuk sebarkan lagu ni. Ada lagi fakta yang kata kawan-kawan si arwah yang datang ke penjara untuk merakamkan lagu ni. Allahualam. Apa pun, semoga arwah Hazwan ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Mungkin atas dasar cinta… Seseorang mungkin boleh melampaui batasan kesedaran sendiri. Kepada para wanita di luar sana, jangan sia-siakan cinta seseorang jejaka yang benar-benar mencintai anda. Jaga lah mereka sebaiknya.

Ada juga fakta menyatakan yang ex-girlfriend arwah Hazwan tu meningalkan Hazwan pada masa mereka hampir-hampir mendirikan rumah tangga…Allahualam…

maaf…sy tulis artikel ni tanpa buat research secara lebih meluas…byk dgr dari kata2 orang lain…skarang saya dah post artikel baru mengenai kisah cinta tiga segi/perangkap cinta ni yang sebenar2 nya(dah puas dah siasat kat internet)…utk maklumat seterusnya,terus msk ke artikel ni.

x pon,ni link dia :

https://hendrastar.wordpress.com/2008/06/17/kesah-sebenar-cinta-tiga-segiperangkap-cinta/

segala kesulitan dan kesilapan saya ketika menulis artikel ni amat lah di kesali…

About these ads

Tindakan

Informasi

63 gerakbalas-gerakbalas

7 04 2008
rentaka

ish ish ish…

7 04 2008
hendrastar

kesimpulannya…kite jangan lah curang kepada kekasih kita…kerana ia sesuatu yang amat menyakitkan…

9 04 2008
amar

aku peninglah dgn citer hazwan ni.lain org cerita,lain plak bunyinya.aku harap korang tak buruk-burukkan orng yg dah takde ok.same-samelah kite sedekahkan al-fatiha utk arwah.

9 04 2008
aa

sy pening la cite hazwan nie…ape cite dia yg sbnrny??? tp kan xelk dok cite tntg org yg dah xde nie. biar la dia tenang kat sana. kita doa bnyk2 kt dia dh la. wat pe nk cite / ungkit2 lg sal kisah nie. seksa dia kt sana.

16 04 2008
aku

kakak angkat sy adlh ank saudara arwah tunang hazwan mengikut cerita anak sdaranya ada sdkit percanggahan dgn yg di sebarkan…hrp mklum

16 04 2008
sue

assalamualaikum…
sy musykil sgt skrg btui ke cete ni???
byk versi dh sy dengo…so sy nk tau cete yg sebeno ny leh x???

~~plizzzzzz…xdpt tido sbb lagu 2~~

21 04 2008
LOKMAN

ASSALAMUALAIKUM…

sbgai sesaudara muslim…dri perikemanusiaan..sya pn trut rasa bsedih dgn skap kekasih Allahyarham hzwan,nmun ushlah d heboh2 sngt tngtng kjadian ni n kte cuma doakan supaya roh si mati dicucuri rhmat…dan pada smua gdis cinta itu bkan pelabuhan yg mana bila kapal singgah tok smentara n akan pergi jua…

28 04 2008
fina-je

i’ve heard the song..
mmg taching abes..
pompuan tu tataw
appreciate cnta sjti..

28 04 2008
hendrastar

setuju~

4 05 2008
mONaLisA

rse cam daa jtuh ati kt arwah.huhu…serius nie.

4 05 2008
wani

ble dgr je lgu ni msti xleh tdo..rse cm brntu je lgu 2 kn??kn best klu hazwan 2 hdup lg….huhuhu

5 05 2008
Hyeshah

aku harap kat pempuan2 smua,aku harap korang smua stia lah kat pasangan masing2..kerana kestian itu amat pentng dalam perhubungan..

8 05 2008
nufa

jangan salahkan smua pada pmpuan 2, cinta ptama bukan mudah dlupakan………dia ada hak untk memilih pasangan hidup……berfikirlah sblm membuat KEPUTUSAN!!!!!!!!

5 03 2010
wawa and tyra

ko,nufa cinta pertama mmg x leh dlupakan,tapi klau ko syg bf prtama x yahla cari org laen..

8 05 2008
EPIEY

jangan salahkan smua pada pmpuan 2, cinta ptama bukan mudah dlupakan………dia ada hak untk memilih pasangan hidup……berfikirlah sblm membuat KEPUTUSAN!!!!!!!!

15 05 2008
kakanora

akak confuse…betul ke mcm ni cinta sejati pd pdngan korang??luv is to give your luv to someone yang kita sayang ikhlas dari hati..kalau bukan bahagia dia ada pd kita janganlah dpaksa…redha & doakan kebahgiaan semua…semoga all of us dapat petunjuk…amin

16 05 2008
viiney

asalamualaikum sye rasa terharu dgn dua psangan itu krna mengpa cgdis sangup memutuskn pr2nangan merika hanya kerna exboy frend ny sdg kan tunang ny ini stia bnr terhdp gdis itu sdg kn tunang ny eni syg stia tmpt ny sbap itu ea sangup membunuh cgadis…

20 05 2008
nor shazwana

mmg sdh la citer hazwan nie…ptt jd pngjrn kt psgn yg b’cnta skunk nie…lg yg dibuat tu sggh mnydhkn…n jd favorite aku la..

20 05 2008
fadisha

salam semua…… bila saya mendengar lagu ini tersentuh nya hati tuhan yang tahu.. bagai di robek hati ini mengenang kan nasib beliau yang terlalu menyayangi kekasih nya hingga sanggup melakukan perkara yang tak sepatut nya kita semua lakukan…
tapi hanya beliau yang merasai bagai mana pedih nya hati bila di lukai…. apa pun klu beliau masih hidup mau rasa nya untuk bertemu inggin sekali berjumpa untuk melihat seoarang insan yang terlalu menghargai cinta…. marilah kita sedekah kan alfatihah untuk beliau semoga roh nya di cucuri rahmat dan tenang di sana….. apa pun pandangan orang tentang cerita ini pada saya ia mengajar kita erti kesetian dan kejujuran………….

21 05 2008
mohdjai

ni cerita spektra ke cereka rama-rama ?
dari dulu lagik cerita ni. Tak ada kesudahan.

25 05 2008
aini

saya rasa terharu…. tolong saya….saya sedih…. ape pun jadilah macam saya tak curang…. sedekahkanlah alfatihah kepada arwah hazwan…. Tolong!!!!! nak nangis ni

26 05 2008
lia

salam…saya rasa arwah Hazwan x patut bunuh x-girl dia. Cinta x boleh dipaksa….jika betul dia cntakan girl tu, dia sepatutnya mendoakan kebahagiaan girl tu..bukannya bunuh girl tu…ini bukan CINTA tapi OBSES!!!!!!

27 05 2008
AYUZ

askm…sedih sgt sy dgr cite,but lagu ni betul2 berantu..klu dgr tgh mlm sure x leh tido…..ape pn sy betul2 tersentuh dgn cinta arwah hazwan..kn elok klu sy dpt tgk wajah arwah yg sbnr nye…cm ne la rupa arwah agak nye..

30 05 2008
niena

hai sume.,.
saye dgr dan bace kesah tesebut…
saye berase sgt sedih,x sangke plak ade org yg sggp buat cenggitu……;]

ape pon,ari tu saye tebace d akhba metro yg mengatakn cerite ni hanye d reka semata2,,.,BETOL KE?
klau surat khaba dah tulis x n slh,entah la walauape pon klau betol la cite tu,saye mengucapkan takziah atas pemergian beliau,.
semoga rohnya d cucuri rahmat…amin;]

1 06 2008
cempaka

salam..sy pun trharu dgn cerita psl ni.mcm2 kisah tak tau yg mn benar..sy hrap kpd ahli keluarga yg thu kisah sebenar cube la cerita yg beul.mksud sy untuk kbaikan spaya org tak slh fhm…ble crita sebnr dah tau lme2 kes ni akan reda. sebab dah tak de persoalan.ni kecoh2 sbb mcm citer n ade pihak yg sje buat2 cte karut..tak perlu detail2 sgt.just ape yg btol2 sudah brlaku..Ini mungkin satu pengajaran kpd org yg msih hidup..AL-FATIHA

3 06 2008
Lynaz

Sebagai saudara seagama, ketika sedekahkan Al-fatihah buat arwah2. Pengajarannya… berfikir berkali2 sebelum bertindak.

4 06 2008
m!ss zue

pengajarannya…syglah kekasih anda…

12 06 2008
jojie

best giler lg ni…..

14 06 2008
eclipse

cinta SEGI TIGA BERMUDA ke ni? kesian arwah tu… dia tak panjangkan fikiran dia tu… ada lagi CINTA ROMEO & JULIET zaman skg rupanya…. tabik… tapi janganla sampai membunuh… dosa orang yg dibunuh tu nanti pembunuh tu yg kena tanggung… double trouble……

21 06 2008
iera hino

akum…
saya teringin sgt nak tgk muka arwah hazwan dan tunang dia….
apapun saya ucpkn takziah kpd arwah hazwan…
AL-FATHIHAH

26 06 2008
nina

baik agi x pyh bcinte…bwt naik lmak jer…

27 06 2008
oyen

tul ka crita tu?????sdih wei!!!!

5 03 2010
wawa and tyra

aku pown rasa terharu gak..kesian,kesian,kesian….

17 03 2011
Izzwan

cam tul crita ni lah pi bgaimana ia berlaku

27 06 2008
hendrastar

hoho…dah2…jgn salah paham lagi…cite ni semua rekaan orang2 lain kat dalam internet…abis tersebar luas dah…sebenarnya,lagu ni x de kene mengene ngan arwah hazwan yg dimaksudkan…cuba baca artikel yg lagi satu tu…harap maklum…:)

27 06 2008
sis

saya berasa terharu dengan kisah ini..ada juga ksihan ngan dia..knapelh prmpuan 2 hrus crang.

8 09 2008
AMRESTIFF

Mula-mula koi pung rasa terharu-biru dengan pelbagai dakyah blogger2 nih… koi tak ambik kisah sebenarnya citer nih… tapi bila dah masing2 mula mendakwah cerita masing2 yang mengelirukan… koi mula menjalangkan kegiatang menyiasat kejadiang ini, mula2 koi ajak rodong2 buat siasatan dengan beberapa group, tapi diorang suruh bayar gaji diorang, duit mileage.. hotel.. overtime.. dll, koi rasa kecewa dengan rodong2 yang tak nak membantu koi, koi masih ingat masa tayar kereta rodong2 bocor, sapa yang tolong.. koi jugak.. masa rodong nak balik kg, sapa yang hantar ke bus stand klang.. koi jugak..

akhirnya lepas memikirkan kepala yang serabut nih.. koi akhirnya mendapat satu ilham untuk merungkai kisah sebenarnya.. masa tuh koi tengah makan ‘pecal’ kat tepi jalang nun kg bukit badong.. koi pun bukak lap-top ‘sony-vaio’ koi.. laptop mahal mestilah laju jer windownyer openg.. tapi kat situ tak der wi-fi.. koi pung main solitre jer.. sambil memikirkan strategy penyiasatang dang sambil makang2 pecal… tiba-tiba koi dapat idea.. koi musti pergi ke penjara sungai buloh untuk dapatkan senarai banduan yang dijatuhkan hukuman mati sejak 10 tahun yang lepas… yesss…..! koi dah berjaya buat plang sambil…. makan…

keesokan harinya, aku bangun agak awal.. mandi.. dan hisab rokok PALL MALL biru, aku periksa motorsikal aku, keadaanya ok.. cuma beberapa hari motosikal koi tidak dibasuh.. hmm takperlah.. musim hujan… ujar koi sendirian.. koi terus bersiap untuk menjalankan misi terbaru koi.. koi menendang pedal starter motor koi lantas terus memecut motor ke destinasi interogasi.. penjara sungai buloh.. sambil menyanyi.. lagu yang pilu.. sebak dihati.. duka.. Aduh Saleha……

(bersambung)

17 03 2011
Royce

kmu semua blh tlng aku tak..aku kena tngglkan kksih aku aku takut jadi cam cinta 3 segi..tlng…tlng..

10 10 2008
fea aryssa

halo kengkawan… amenda la…hazwan ni x wujud langsung! korang x baca paper ke??? adui la…. penulis lirik tu from s’pore.. dier pun pelik how come bole wujud citer cinta dr penjara la, aper la.. dier da bg statement dlm paper metro (x ingat biler, tp dis year gak la) ….adus….

5 03 2010
wawa and tyra

ye ke?????aku x tau pown..maybe aku lupa baca kot!!!!

10 10 2008
hendrastar

yup…memang la….hazwan mmg x wujud….cinta tiga segi pon same x wujud…kalau korang nak tau, lagilagu ni sebenarnye tajuk dia perangkap cinta…penyanyi yg sebenar2 nya nama die ayie dan berduet dgn berd…sorang main guitar tang plucking sorang lagi mmain gentel…adei…jgn terpengaruh dgn kisah2 yang depa cite…xsemua nya betul tuh…

10 10 2008
aku bdk polimas(saidon)

wei…cite hazwan nih x btool.
ko nk tau sebenarnya.
ko baca mastika..
ada segalanya..pasal cite tuh..

10 10 2008
akyu

crita hazwan nie x benar…lgu “cinta tiga segi” yg sebenarnya ciptaan 2 pemuda dr singapura 10 thn lalu…….itu pon aku bce dlm mastika,,,actually aku pon konfius la

11 10 2008
hendrastar

yup…memang betul….penyanyi die orang singapore…

xwujud pon hazwan nih…

11 10 2008
Wajib

salam!
pe bondo laa korng nie, kono koncing dek kaba angin je..
x wujud lgsg cite 2..
len kali blaja bkak paper,jgn dok online je..
nk tau cite lbh lanjut,cr buku mastika..

16 10 2008
nurul

kamu org da kena tipo la….ak da tahu kisah sebenarnye…

5 03 2010
wawa and tyra

bleh x ko cite skit prkara yg sebenarnye?????
tringin gak nk tau……………maklum r kitaorg niew ktingglan ckit……….

12 01 2009
maya_putri

em,…
bunga bukan sekuntum kumbang bukan seekor..
cinta tak bole dipaksa…

kalau bukan jodoh nak wat cemane..baru brcinta da macam tu..
kalau dah kawin lain la…hope pd yg putus bercinta jgn pendek akal ye…
Allah kan ada….

16 01 2009
hamba allah

ditempatkan dgn org beriman? pbndanye da bunuh org nak ltak ngn org beriman..len la mati syahid berjuang utk tegakkan islam ke..adui..
tak pkir pe..

24 02 2009
TING 5(SMKBT)2009

lagu perangkap cinta ini direka oleh Ayie lah .. bkn arwah Hazwan….

26 03 2009
macho

sedey tu sedey…… tp geng2 sume pls eh jgn jd cmtuh

NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA

curi dr org kaya utk bg ke org miskin (ala2 robin hood)—-salah
bunuh org sbb jeles/cinta/whatever reason other than fisabillah — berdosa besar & salah di sisi agama, kang Nabi tak ngaku umat susah beb !!!

19 04 2009
kurik

pernah juga dicurangi tp taklah sampai nak bunuh org…dsebaliknya, mcuba nak bunuh diri..tp cubaan bunuh diri gagal sebab tuhan masih mberi peluang yg kedua utk insan nya terus keep fighting and dont give up. aku terus berhubung ngan gfren aku tu…siap buat lagu.. akhirnya dia kembali semula kerana tnyata dia milikku. sekiranya dia x mnerima aku lagi… mungkin aku mbawa diri. hujan emas d negara org, hujan batu d negara sendiri… bagi yg sdg bcinta atau tluka…pbunuhan bkn pyelesaian…life must go on. kalau ada kekuatan dlm dr, cuba mmujuk hati si dia smula.. kalau gagal, bmakna ada yg lebih btuah mnunggu cinta anda…. salam…

13 08 2009
ira

ok saya faham perasaan almarhum itu. semoga dijujuri rahmat…………….

14 01 2010
FZI150

sebenarnya lagu ni mang mengisahkan cerita yang sebnar berlaku dalam kehidupan kita…dalam hal nie sebagai seorang lelaki x sepatutnya melakukan kesalahAn yang besar seperti memaksa cinta dari seorng wanita.memang cinta sebegini adalah amat sedih.ketentuan ilahi mang harus kita terima dengan hati terbuka kerana kita adalah hamba Allah.selagi kita

5 03 2010
wawa and tyra

maybe cite niew x bnar..and maybe benar…apa2 pown wawa ngan tyra nk ucapkan takziah atas pemergian hazwan…………….

2 04 2010
Nadirah a.ka. Ira Nieyl89

sy suka akan lagu nie… ia mnyentuh perasaan sy apabila mdgr n apabila dgr je lagu nie trus sy tbyg akan bf sy…. i love u so much dear…
ksian sy akan laki bnama allahyarham hazwan…
dia bnar2 cinta n syg akan kekasihnya…
sy bharap smoga allahyarham hazwan dicucuri rahmat….amin

8 04 2010
minahkumari

pengajarannya tidak menggunakan akal fikiran
yang waras akan tewas dengan nafsu…kan baik
kalau cinta kepada ALLAH…..
wassalam,,,,

22 06 2010
treeo munanada

aq sangat beduka cita ……..ke pada azwan yg meningal kan kita di dunia inie karna azwan …..sangat baik……..

3 08 2010
NurkahnTampakan

Hello to all Malaysian….Wht do mean by
cinta Tiga Segi?……This a real story what happen in the past year?. this a Love story or a story in the mouth only…….

Nurkahn Tampakan
Siasi, Sulu
Philippines

27 09 2010
budak secret

erm rasa kesian ade rasa mcm nak mrh pompuan tu pon ade…..
tapikan x yah lah x diterima cinta terus buat keputusan yg amat bodoh itu adoi2..
mungkin ade pompuan yg lebih baik drpd pompuan tu…..
pompuan ni sebenarnye dier syg seseorg lebih drpd yg awak semua fikir sebenarnye…
tapi ade gak pompuan yg sebaliknye……….
tapi semoga roh hazwan di tempatkan di tempat org2 yg beriman. Amin~

8 12 2010
bms

dengar lagu cinta tiga segi hati nangiss dasar wanita jahanam sampai azwan di hukum gantung semoga kaw tenang di alam sana azwan amin…..?

17 03 2011
Royce

amin.kt sma sma doakn akn azwan tnng d alam sana

15 05 2011
MISTERI

biarla apa yg terjdi itu..jdikan lgu ini sebgai pngjaran dan jdikan pristwa itu kli prtma dn kli terakhir yg tiada ulangnya..amat menyayat hti…al-fatihah

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: