…::Story in year 2007::…

28 12 2007

…::kisah aku sepanjang 2007::…

di mcD
awal tahun,aku berhenti keje mcD…sebabnye…manager x best!!(abang el,kak nora…x best diowang ni…hahaha) kalu x,aku keje agi kat mcD kat carefour Sri Petaling…ramai member!!dapat makan double cheese burger selalu…SHEDAP!!!(aku slalu wat bukan2…lebih cheese ngan lebih sos….kadang2 tu,bukan double,tapi triple,fourple pon ade jugak…jahat jugak aku eh…hehe)

the stor
dok kat uma je,boring!!so,aku gi aply keje kat the stor sri petaling…huhu,sempoi!!dapat jadi promoter baju jenama CHARGERS…time tu,the stor wat fair tuk raye cina…so,sebok jgk la…
aku keje situ,dekat 2 bulan…(gaji leh taha woo)
tapi,penat berdiri…tu yg x best…yg best pulak,leh ajar kite sosial ngan orang ramai…penting tuk keje nanti!!!
dalam aku keje jadi promoter ni,result SPM pon kuar…damn!!chuak ghilew waktu tu!!waktu dapat result…agak sedeh jugak,target aku de yg x mengena…tapi,alhamdulillah,semua lulus…

back to school!!!
dalam bulan 5 gitu..aku berhenti keje the stor sebab nak masuk form6…
waktu tu,aku sedey…sebab tawaran aku ditolak tuk masuk ipta…(seminggu x tido lene,sanggup x tido nak tunggu result kuar)
so, parent aku suro aku sambung form6…kat s.m.k. bandar baru seri petaling…aku dapat jurusan akaun…akaun,ekonomi,pengajian am,muet,mathematics s (subjek2 yg aku blaja waktu form6)
dalam 2minggu aku stadi,aku dapat tawaran politeknik…dapat kat jitra,kedah…JAUH!!
parent aku suro pegi jugak blaja kat sane…so,aku pon amik keputusan brenti form6…
member2 aku kat form6 pon banyak brenti…diorang gi kolej…x sanggup pakai baju skola katenye…hehe…xp

kat poli…(daftar masuk 9Julai)
aku ditawarkan kos diploma akauntansi(klas DAT1b)…kat sane,aku x kenal sorang pon!!cume sorang je…fatin aimi azman…seseorang yg same skola ngan aku dan tinggal berdekatan dengan uma aku…
haha..seminggu lepas aku dok poli,itulah birthday aku!!!yeay!!!16 july…nobody waktu tu wish bday aku…feel so lonely…mak ngan abah jauh,aku berada di perantauan…
dalam kelas,aku blur!!x tau sgt blaja akaun ni sebab,aku x de basic akaun..semua dak laki klas aku semua ade basic,aku sorang je x de…x pe la..x de basic,leh blaja penpelan…(subjek aku blaja sem.1 : perakaunan awalan,prinsip ekonomi,statistik,bi,pendidikan islam,aplikasi kom)
n another cite best,abah aku belikan laptop utk aku(IBM thinkpad Z60t)!!!huhu…sonok betul dok poli nih…hehe…

kisah cinta aku di POLIMAS…
yeay…bermula 1 episod cinta…
1st lady dat i know waktu di awal kemasukan poli…fatin!!love her very much!!!
actualy,da lame admire die…waktu skola menengah dulu…but,i shy…juz let it grow in my liver…
tapi,skarang dah x malu2 sgt(hehe)…we know each other feeling…n we love each other…n nobody can stop our feeling 4ever n ever n ever!!hopefully our love will never end sayang!!

di penghujung sem.
dah nak abis sem,sedeh jugak…tinggalkan kamsis…banyak jugak la kenangan kat kamsis ngan poli walaupon cume dok kat situ 6 bulan je…
nak dikatakan,hampir semuanya kenangan best2…cume,de cikit yg watkan slek…tapi,x pe…yg baik,kite jadikan kenangan,yg buruk,kite tinggalkan jauh2…

sekarang…
err…means,waktu skang ni,waktu aku tulis story ni…
aku dah makin rajin cari maklumat dalam tenet tuk menambahkan agi artikel2 kat blog aku nih,saje je menghabiskan masa lapang selain chat ngan fatin tersayang…kadang2 tu,tukaq background kat myspace,saje je nak update profile…dulu jarang on9,skarang da on9 slalu,so abiskan masa cm tu je…hehe…

tahun 2007…
bende yang aku dah capai:
-dapat sambung belajar di politeknik
-laptop
-kasut adidas aku
-my shirt
-nu short hair style…(ahaks)
-nu friend
-bikin blog ni
-software baru
-mengenali lebih dalam tentang famly dan diri aku
-true love

bende yang aku x capai lagi:
-duduk kat kamsis sem depan
-gitar!!
-hp baru…hehe…
-kasut adidas baru…
-concert my chemical romance live in kl(time tu tgh final exam!!)…frustrated…

lagi 2,3 hari je lagi nak masuk ke tahun 2008…sebelum kite ucapkan selamat tinggal 2007,kite same2 la buangkan yang keruh dan ambil yang jernih untuk kita mulakan tahun baru dengan kenangan 2007 dan kejayaan di 2008…mana yang baik,kita bawa lah bersama2 ke tahun 2008,mane yg buruk,kite ucapkan selamat tinggal di tahun 2007 ni…
bye2 2007!!!
n
hello 2008!!!


Tindakan

Information

One response

21 02 2009
odd

kwn n jiran aq ade keje kat mcd k4 sri petaling uh
n aq pn penah keje kat d store sri petaling bhgn stationery tp x igt bile plak

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: